Dzień dziecka wciąż trwa i trwać będzie...

Tutaj kierujcie pytania do mnie, na które postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości.

Dzień dziecka wciąż trwa i trwać będzie...

Postprzez Marcin N, 03.06.2007 13:12

Witam Pani Krystyno,
Dawno nie zaglądałem na Pani stronę i forum, ale przy niedzieli postanowiłem nadrobić zaległości.

Przeczytałem Pani wpis z 1 czerwca, między innymi o Dniu Dziecka i przyszedł mi do głowy pomysł, aby do Pani napisać i się czymś podzielić. Sam nie mam dzieci (jeszcze), ale twierdzę, że Dzień Dziecka powinien trwać przez cały rok. Dochodzę do tego wniosku szczególnie po przeczytaniu wpisu - felietonu z dziennika mojego znajomego. Wydaje mi się, że każdy powinien przeczytać ten wpis, bez względu na to, czy ma dzieci, czy też nie. Refleksja nasunie się sama.

http://trzebiatowski.blox.pl/html

Serdecznie podrawiam,

Marcin z Gdyni
Marcin

Postprzez Krystyna Janda Pn, 04.06.2007 07:10

Tak....bardzo dobre. Dziękuję za ten adres.
Dzieci i ich los w rodzinach "zwierzęcych" jest problemem mam wrażenie nie do rozwiązania. I pamiętam też jak laat temu patrzyłam i słuchałam zdumiona jak duże prawa i szeroka pomoc mają dzieci w Szwecji, jak wiel instutucji je chroni i im pomoaga, pod jak wieloma telefonami i adresami moga się poskarżyc na rodziców , nauczycieli, dorosłych i dostać pomoc.
I potem jak związałam się na jakiś czas z warszawskim Komitetem Ochrony Praw Dziecka abo chciano go zlikwidować ( jedyny adres i telefon wtedy) Pamiętam jak natychmiast po powstaniu Gazety Wyborczej poprosiłam o zamieszczanie codziennie wszelkich telefonów pod które dzieci mogą zadzwonić, poradni, psychologa, między innymi Komitetu. Och....
Krystyna Janda
Właściciel

Powrót do Korespondencja