Pestka i Kardolinka

Tutaj kierujcie pytania do mnie, na które postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości.

Pestka i Kardolinka

Postprzez Dorota Szymborska Śr, 06.06.2007 20:37

Witam Pani Krystyno.
Kilka dni temu przeczytalam bardzo uważnie "Pestkę". To trochę trudne, bo ta książka ma w sobie tyle emocji, że nie da się chyba przeczytać jej "na raz". Ja w każdym razie nie umiałam.
Piszę o tym dlatego, że przeczytałam także wypowiedź stałej, młodziutkiej bardzo forumowiczki Kardolinki. Czy Agata świadomie wybrała śmierć, czy był to wypadek? To rzeczywiście niejasna sprawa. Za to w innej sprawie Kardolinka nie ma wątpliwości i może jej tego zazdroszczę? Na razie widzi świat czarno-biało. Agata ma wyrzuty sumienia, bo rozbija rodzinę, zabiera ojca dzieciom - tak to widzi Kardolinka. A ja widzę udręczonych miłością i obojętnością troje ludzi. Życie to nie jest proste, jak zwykła mawiać moja przyjaciółka Ania Gajos. Ale jednak piękne, zwłaszcza kiedy się kocha. Nawet trudną miłością. Pozdrawiam, Dorota
Dorota Szymborska

Postprzez Krystyna Janda Cz, 07.06.2007 05:27

Zycie- to nie jest proste- to bardzo pojemne zdanie. Pozdrawiam. każda miłość jest piękna , nawet nieszczęśliwa.
Krystyna Janda
Właściciel

Powrót do Korespondencja