Dla karmelowców

Tutaj kierujcie pytania do mnie, na które postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości.

Dla karmelowców

Postprzez Alison Pt, 14.09.2007 20:07

Herbata karmelowa u mnie w domu nazywa się "krówkową" lub "wyciągiem z krówek". Dla lubiących posmak karmelu w herbacie polecam mieszankę herbacianą (do kupienia w herbaciarniach) pt. Róża Wenecji. Zapach i główna nuta smakowa to "krówki", a zaraz potem kubki smakowe grają wariacje na temat.
Polecam! 8)
Dla profanów nazywających herbatę z mlekiem "bawarką" - wrrr (scyzoryk mi się w kieszeni otwiera :evil: ), mocna herbata z odrobiną mleka taką, żeby całość miała kolor lekko czerwonawej kawy z mlekiem to ROZKOSZ, nie żadna bawarka.
Alison
 
Posty: 95
Dołączył(a): Śr, 04.04.2007 10:00

Postprzez Krystyna Janda So, 15.09.2007 03:05

Moja babcia mówiła zawsze bawarka. Słownik wyrazów obcych PWN - bawarka - osłodzony napój składający sie z gorącej wody lub herbaty i mleka. Pozdrawiam.
Avatar użytkownika
Krystyna Janda
Właściciel
 
Posty: 18996
Dołączył(a): So, 14.02.2004 11:52
Lokalizacja: Milanówek


Powrót do Korespondencja