zwyczajny dzień KJ...

Tutaj kierujcie pytania do mnie, na które postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości.

zwyczajny dzień KJ...

Postprzez aga Z Cz, 22.03.2007 20:34

Witam Pani Krystyno!!!
Przeczytałam Pani dzisiejszy wpis w dzienniku, i cóż - tak - szczęsciem jest robic na co dzień to co sie kocha... I jakoś kojarzą mi się z tym, co Pani napisała słowa piosenki M.Bajora:

"(...)Kocham jutro
Kocham życie w ciągłym biegu
¦lad na piasku, ślad na śniegu
(...)Kocham jutro
Co objawi mi ład życia
W zadziwieniu i w zachwycie (...)"

I kłaniam się za to, że Pani tu jest z nami (często o takiej porze, ze wiekszosć z nas przewraca się właśnie na drugi bok... :oops: )...

A te dwie godziny na scenie to całkiem inna bajka, całkiem inne życie, całkiem inne emocje, nerwy, zmysły… i nie podejmuje się opisać, co to jest i jakie to jest, ale to nadaje sens"- tak, tego się opisac nie da, ale proszę być pewną, że nie tylko Pani nadaje to sens, kto był, widział, przeżył to wie o co chodzi...

I jeszcze jedna refleksja - napisała Pani kiedyś, że przeczytała Pani książkę I.Jurgielewiczowej, i że wiele myśli tam zawartych było jakby Pani własnymi - ja często czuję to samo czytając Pani książki...
Cóż, pozdrawiam serdecznie, życzę dobrych tych czterech godzin, na które Pani tak od tygodnia czekała (to właśnie teraz...)
Agnieszka.

PS.Do Kowalskiego przyjechała teściowa:
- Otwieraj ty łobuzie, wiem że jesteś w domu, bo twoje adidasy stoją przed drzwiami!
- Niech się mama tak nie wymądrza, poszedłem w sandałach!
Co by się nie działo teatr musi trwać
teatr musi grać
teatr musi trwać
Co by się nie działo teatr musi być
teatr musi żyć
trafiać w czysty ton
Musi iść na całość i odwagę mieć
zakląć i uczynić skłon!!!!!
aga Z

Postprzez Krystyna Janda Cz, 22.03.2007 22:11

Uwielbiam te wszystkie żarty. To taka miła chwila za każdym razem przy czytaniu. Dziękuje i pozdrawiam.
Krystyna Janda
Właściciel

Powrót do Korespondencja