Dzien   dobry   Pani    Krystyno ,
chce   po  prostu    podziekowac   -  ze  Pani   jest   .  Ze   sa  Pani    Teatry   ,   dziennik  ,   madre   komentarze  .   Ze   sa  to   jedne   z   moich   osobistych   "  kotwic  "   utrzymania    sie   w  morzu   nonsensow  ,  nieprzyjazni   ,    niepokoju   -  tego    wszystkiego   co    dzieje   sie   ostatnio   w   Polsce  .  Prezydent   Duda  nie   jest   "  moim   "   ,   PiS  nie   jest   moja   opcja   ,   Episkopat   nie   jest   autorytetem  ,   polskie   oblicze   katolicyzmu   ziejacego    nienawiscia   nie   jest   "  moim  "   ,  decyzje   o    budowie   pomnika   smolenskiego    zamiast    pieknej   szkoly   czy    chocby   domu    opieki    -  nie   maja   mojego   poparcia  .I   autentycznie    boje   sie  co    bedzie   dalej   .  I  w  takim    morzu   zla i  glupoty   -  musze   sie   trzymac   moich    "   kotwic  "   ktore    powoduja  ,  ze   zycie   w  "  moim  "   w  koncu   kraju   -   jest   jeszcze   mozliwe  .  Jest   to   grono    madrych    i   "  pieknych   "   ludzi    do   ktorych    nalezy   tez  Pani   ,   Pani   Premier  Ewa    Kopacz   tak    dzielnie      walczaca   z    fala   nienawisci   ze   strony   ludzi   PiS ,  
byly   Prezydent    Komorowski   ,  ktory   z   wielka   klasa    odszedl  ze   stanowiska   ,  mimo   ze    stracil   je   
z  powodu    oszczerczej    i   wrecz   podlej    kampanii    konkurenta   ,  jest   Pan   Jerzy    Stuhr   i   jego   syn   Maciek   ,   jest   Pan    Janusz   Gajos   ,   jest   Pani   Profesor   Magdalena   Sroda   ,  byl   Pan   Profesor    Bartoszewski   ,  jest   pare    logicznych   i    uczciwych    gazet   ,   grono    madrych    przyjaciol    ktorzy  nie   sa    z    "  Pokolenia   JPII  "   ale  sa  z  pokolenia    pracowitego   i   uczciwego   ..I   sa  to   tez  moje   dzieci    i   wnuki   -  myslace    madrze   i   chcace  byc   obywatelami   Europy  , a  nie   ciemnogrodu     .  Tylko    czy    to   wszystko    wystarczy    zeby   przezyc ,  zeby   nie    zatopila   -    obecna   fala   ,  wyjatkowo    mocna   ?   
Serdecznie    Pania   pozdrawiam   ,  zycze   duzo    zdrowia  ,   sil  ,  radosci  ,   sukcesow   .Po   prostu   -   wszystkiego    co    najlepsze   .