przez kmaciej So, 21.05.2005 22:16
oblamac zrewniale koncowki ( dolna czesc) i wyrzucic.
to co zostalo , umyc ugotowac w lekko osolonej wodzie nie powiem jak dlugo bo nie wiem , podawac z maslem lub zasmazka z tarej bulki na masle
mozna tez zrobic zupe krem wtedy ugotowane na kostce rosolowej (dowolna bulion z warzyw ,moze byc z kury , wolowy) szparagi wyjac lyzka cedzakowa obciac gorne koncowki i odlozyc reszte zmiksowac zagescic zupe maka ze smietana , doprawic troszke cukrem , sokiem z cytryny mozna zetrzec galke muszkatalowa , dodac odlozone koncowki
podawac z grosziem ptysiowym , malymi krakersami lub grzankami podobnie robie zupe brokulowa
nie sa to dokladne przepisy bo robie bez miarek i bez zegarka
Ostatnio edytowano N, 22.05.2005 02:38 przez
kmaciej, łącznie edytowano 1 raz