Filety rybne bez skóry(morszczuk,mintaj,dorsz,panga) kroimy na kawałki,skrapiamy sokiem z cytryny ,posypujemy pieprzem cytrynowym otaczamy w mące i smażymy na
dobrym oleju. Po usmażeniu solimy.
Na dno żaroodpornego naczynia dajemy wiórki masła i 2-3 łyzki jogurtu naturalnego,na to układamy kawałki ryby,pokrojoną w talarki cebulę(biała,czerwona)posypujemy odrobiną
pieprzu cytrynowego i starty żółty ser . Zapiekamy w dobrze nagrzanym piekarniku ok.
30 min.
Dip; duży jogurt naturalny wykładamy do miseczki ,sok z połowy cytryny,łyżeczka cukru,sól, pieprz czarny mielony(do smaku) posiekany koperek i szczypiorek.
Jak ktoś lubi można dać wyciśnięty czosnek.
Podajemy z ryżem,frytkami lub pieczywem.
Smacznego.
Jest to mój autorski przepis.