Na poczatek pieczemy biszkopt
6 jaj
szklanka mąki
szklanka cukru
1 łyżka octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
I białka z cukrem ubijamy na sztywno
II zółtka +ocet+proszek mieszamy
I+II+ mąka mieszamy delikatnie wykladamy na wczesniej wysmarowana blachę i pieczemy 30 min
Później pieczemy drugie ciasto
CIASTO KOKOSOWE
6 białek
duża paczka wiórek kokosowych
3/4 szklanki cukru
Białka ubić na sztywno z cukrem dodac wiórki wszystko razem wymieszac
wykładamy na blachę wyłożona PAPIEREM do pieczenia piec 40 min
KREM
2 budynie śmietankowe
mleko
6 żółtek
paczka masla
mieszamy zółtka z budyniem i wlewamy do gotujacego się mleka gotujemy 1 min odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ostygnie mieszamy budyń z masłem
zarówno biszkopt jak i ciasto kokosowe nasączam sokiem z brzoskwiń z puszki + 2 kieliszki rumu
Układam ciasta warstwami najpierw biszkopt pózniej 1/2 kremu budyniowego brzoskwinie pokrojone w ćwiartki nastepnie ciasto kokosowe
1/2 kremu budynowego polewam czekolada i posypoje orzechami
Życze smacznego