RATUNKU !!!!!

Smacznie

Postprzez Cletoris Veritas So, 28.01.2006 00:21

DZIECI ? A SKAD JA CI WEZME DZIECI ????
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32

Postprzez MarysiaB So, 28.01.2006 01:23

Kuuurcze, Aro, a ile Ty masz lat?! Nie wiesz, skad sie biora dzieci?!! Szukaj w kapuscie.
Avatar użytkownika
MarysiaB
 
Posty: 2848
Dołączył(a): Śr, 02.03.2005 09:22
Lokalizacja: Melbourne

Postprzez Cletoris Veritas So, 28.01.2006 03:15

Opowiem ci dowcip.

4 letni syn pyta tatusia
- Tatusiu skad sie wziolem ?

zmieszany tatus odpowiada
-przyniosl Cie bocian.

Synek zdziwiony
- a mama jest taka ladna, dlaczego ty uprawiasz sex z bocianami ?
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32

Postprzez agnusek N, 29.01.2006 14:32

- bo lubię zwierzęta- odpowiada tatuś...
Avatar użytkownika
agnusek
 
Posty: 2551
Dołączył(a): N, 27.02.2005 20:38
Lokalizacja: cudne manowce

Postprzez Nutka Pn, 06.02.2006 22:17

MarysiaB - zrozumialam te wszystkie zawilosci ... i poprosze o ten przepis na ciasto kruche - bo mi te dwa bialka tez zostaja a jako mlody adept sztuki cukierniczej bpoprostu nie wiem co z tym fantem poczac...;P
Avatar użytkownika
Nutka
 
Posty: 39
Dołączył(a): Pn, 28.02.2005 20:55

Postprzez MarysiaB So, 11.02.2006 14:02

Nutko, podaje swoj przepis na kruche ciasto:

pol kg /3 szklanki/ maki z proszkiem do pieczenia
20 dkg miekkiego masla
1 jajko
2 zoltka /stad dwa bialka do masy kokosowej w Twoim serniku/
1 szklanka cukru
1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia

Wszystko zagniesc, podzielic na dwie czesci, zamrozic. Ta ilosc ciasta wystarcza na dwa serniki /oczywiscie za drugim razem trzeba znowu kombinowac bialka/. Ciasto tarkuje.

Przy okazji podaje przepis na inne ciasto z kruchym spodem.

Ciasto kruche jak wyzej
5-6 duzych kwasnych jablek
ok. pol kilograma suszonych moreli
bulka tarta, rodzynki

Zagniesc kruche ciasto, podzielic na dwie nierowne czesci, zamrozic /robie to na noc/.
Suszone morele wlozyc do garnka, zalac, ale tak tylko troche, woda, podgotowac na malym ogniu. Dosc czesto mieszac, podlewac woda, jesli wyparuje. Morele rozduszac widelcem, zeby sie tak troche rozlazly.
Jablka obrac i starkowac /duze oczka/. Wymieszac z lyzka bulki tartej, dodac rodzynki /wczesniej namoczone w goracej wodzie i odsaczone/.
Starkowac /duze oczka/ do blaszki wieksza czesc ciasta, troche przyklepac. Wylozyc morele, a nastepnie jablka, starkowac pozostale ciasto. Temp. 180 st.C, piec ok. 1 godz. /moze troche krocej, przedtem mialam slaby piekarnik/.

Nutko, pozdrawiam.
Avatar użytkownika
MarysiaB
 
Posty: 2848
Dołączył(a): Śr, 02.03.2005 09:22
Lokalizacja: Melbourne




Poprzednia strona

Powrót do Przepisy kulinarne