CIASTO :
6 jaj
1 szklanka cukru
6 łyżek oleju
1 szklanka mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
Jajka ( całe ) ubijamy mikserem z cukrem i z cukrem waniliowym - az zbieleją odrobinę i cukier się rozpuści. Potem dodajemy mąkę wymieszana z proszkiem i olej po łyżce - dalej ubijając. Gotowe ciasto do blachy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Do pieca - 180 stopni - jakieś 30 min - sprawdzic patyczkiem. Ciasto musi całkowicie wystygnąć. Wtedy kroimy go na pół.
KREM :
2 tabliczki białej czekolady
2 opakowania snieżki
1/2 litra śmietany kremowki 30%
20 dkg wiórek kokosowych
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ubić śmietane mikserem z śnieżką. Dalej ubijać na niskich obrotach i dodać rozpuszczoną czekoladę i wiórki. 2/3 kremu do środka ciasta - reszta na wierzch. Dolna cześć ciasta można nasączyć pączem kawowym - łyzeczka kawy rozpuszczalnej, 1/4 szklanki gorącej wody, 5 łyżek spirytusu. Wierzch ciasta posypać zwykłym kakao.
Smacznego.