Zawijasy z indyka:
-filety z indyka (tyle ile osob)
-chudy bekon
-swieza bazylia albo tymianek
-biale wytrawne wino
-cebulka (czerwona jesli dla efektu)
-dzem z moreli (mozna samemu zrobic z suszonych moreli)
-sol i pieprz
-wykalaczki
Filety z indyka utluc na grubosc okolo centymetra. Na kazdym filecie polozyc plasterek albo dwa chudego bekonu. Posypac pieprzem. Polozyc dwa listki bazylii albo troche tymianku. Zrolowac i spiac kazdy filet wykalaczka. Popruszyc sola. Nastepnie filety podsmazyc. Jak beda zarumienione podlac winem i dusic okolo 1/2 godziny. Osobno podsmazyc cebulke. Dodac do niej dzem i sos spod miesa. Gotowe zawijasy pokrajac w plasterki. Podawac polane sosem morelowym.
Smacznego :)