Czolem HP.
Jak Masza podrozuje, to nie ma obawy zawsze sie jakis Diego znajdzie, w tym wypadku to bedzie chyba Tomek z terminalu, hi hi. Grejs dzieki za info. Czekam na dalsze sms-owe przeboje gdyby byly.
Sciana,
-Do dziadkow moich i w ogole mam sentyment lubie opowiesci o dziadkach, wkladam do brudnopisu, moge?
-Wiedzialm ze zdjecia raczej nie bedzie, ale tak sobie napisalam, w razie gdybys sie zpomniala hi, hi, po tym winie.
-MGLESZCZ, niezly...., brzmi dobrze,...kojarzy mi sie z leszczyna, olszyna lub z leszczem, czili zdecydowanie lepiej niz zgliszcza,...nagroda, dostaniesz za chwile,....sama wymyslilam wczoraj MGLOSZCZ, z "eu", co tez niezle?
Monachium jeszcze nie widzialam, i chwilowo pewnie nie zobacze bo mam pare zaleglych filmow do obejrzenia. Wpisalam na memory stick, dzieki. Nie mam dzisiaj sily na rozmyslaniach o terrorystach, blokuje. Mam stany przeziebieniowo-chorobowe w domu, nastroj taki sobie.
-Piosenke o diamentach za to biore, dobra, czek.
PS. Zapomnialbym! Zagadka, zgadnij co dostalm od Ciebie w snie?
Izabella dzieki z a relacje z Darkroomu, podoba mi sie Twoja osobista interpretacja umywalki. Nie, mnie tez szczeka by raczej nie opadla, chyba tylko dlatego, ze dowiadywalabym sie istotnej rzeczy o moim synu o wiele zbyt pozno.
Greenw, w British Muzeum, Londyn, wystawa rysunkow Michala Aniola, trwa do Czerwca. Skojarzylo mi sie bo w temacie Miskow Aniolow i Anielic. Podaje link w razie gdyby Cie to zainteresowalo i gdybys byla wtedy w poblizu.
http://www.nytimes.com/2006/03/29/arts/ ... 9angi.html
PS Aaaa, ja rowniez dziekuje za link z radiem polskim.
Renato, nie przejmuj sie zdjeciami! To przyjdzie z czasem, wiem co mowie! Tez wklejalam miniaturki, phi. Ja sobie skojarzylam to zdjecie z ogrodem japonskim, takim ktory kiedys widzialam, nie w Japonii niestety...
Skoro bylo o dziadkach, to naszla mnie nostalgia, dlatego piosenka taka, no..., jak nizej
Stacyjka Zdrój (tak naprawde to nie ma tam pociagow)
Stacyjka Zdrój, miasteczko przy niej (nie ma stacyjki, ale jest miasteczko, stacyjke trzeba sobie dorobic w wyobrazni)
a nad miasteczkiem widze tym, (lasy zdecydowanie, i gory, tak naprawde to Magnolia to miejsce zna)
jak niziutenko niebo plynie, (czek, niebo chmury, czest pada, mikroklimat taki)
na którym imie twe pisze dym. (a moze byc tez MGLESZCZ)
Jak niziutenko niebo plynie, ( czas wolno tam plynie, troche nudno, ale nie szkodzi)
na którym imie twe pisze dym. (duzo starych domow jest z kominami)
Na rynku zawsze ludniej, (sa golebie)
gdy targ przy starej studni. (targ pewnie tez jest, a studni nie pamietam ale moze tez gdzies sie kryc)
U wrót plebanii drzemie dziad (kot, dziadow niet)
i kasztanami sypie wiatr. (w lecie nie ma tam kasztanow ale jesienia na pewno)
Wciaz wracam na stacyjke biala (czesto wracam bo dzieci lubia biegac w parku zdrojowym, siejac poploch dookola, hi hi)
pociagiem, który lato wiózl. (mowilam ze nie dojezdzaja tam pociagi niestety...)
Wesolych brzóz go szesc witalo - (brzoz tez nie ma ale sa cudne buki, deby i olszyny)
szesc go zegnalo zmartwionych brzóz. (galezie do samej ziemi)
Wesolych brzóz go szesc witalo - (osiki tez sa)
szesc go zegnalo zmartwionych brzóz. (takie troche smutne)
Ze stacji droga krótka -(drogi tedy i owedy, czek)
zielona stara furtka (ale furtki nie ma, zdecydowanie, nie ma)
zaskrzypi cicho : "Jak sie masz -(jak sie masz skrzypi stary ganek)
podobna kiedys znalam twarz".(czy spotkaliscie kiedys osobe ktora wygladala zupelnie jak ktos kogo znaliscie wczesniej, bo ja tak)
A potem sien - ktos drzwi odmyka -(ja odmykam drzwi)
glosy wzruszone, twój i mój. (jest cicho)
A potem cien i wszystko znika, (ciemnawo, pustawo)
i juz umyka Stacyjka Zdrój. (bo to bylo dawno)
A potem cien i wszystko znika, (troche sentymentalny ten tekst ale moze nikt nie zauwazy)
i juz umyka Stacyjka Zdrój. (bo nigdy jej nie bylo...)
slowa: Jeremi Przybora
muzyka: Jerzy Wasowski
tekst: Emcia (z dedykacja dla Sciany za MGLESZCZ)
Dobrego dnia dla wszystkich, lub nocy, trzymajcie sie zdrowo!