przez Ściana Wt, 19.04.2005 17:37
M.C. my tu gadu gadu, a tu habemus papam...wciaz nie wiadomo kto nim zostal, ale ponoc juz zostal wybrany....bija w dzwony na swiecie....ja slucham BBC.
Marysia jest z nami....Jak nie cialem, to duchem (prawda MarysiuB?)...
Jesli chodzi o australijskie kropeczki, to my najpierw rysujemy olowkiem wzor na czarnym papierze, a potem patyczkami do czyszczenia uszu (amerykanskie Q-tips), ktore maczamy w farbie, robimy kropki na tym olowkowym wzorze. Kolory, ktore mozna uzywac w aboriginal art to: czarny, bialy, zolty, brazowy, pomaranczowy. Czerwony to specjalny kolor (kolor krwi), wiec uzywany jest tylko od czasu do czasu, wiec prosze ograniczac czerwony kolor ze wzgledow kulturowych ;-). Wzory: fale, bumerangi, figury geometryczyne, albo co tam fantazja przyniesie...
San Francisco International Film Festival to moj ulubiony festiwal na swiecie!!!! Buuu.......czy graja cos w Castro Theater? To moje ulubione kino w tym miescie...
Koreanskie kino jest bardzo dobre, ciesze sie,ze kilka filmow zakwalifikowalo sie na festiwal w SF. Pokazuja rowniez dobre filmy z Japonii, no i "Saraband" Bergmana.
Dzien wstaje piekny w Kalifornii. A jak mgly i zamglenia? Ja mieszkalam nad oceanem....Codziennie rano tesknie za poranna mgla....oooo....Tesknie za San Francisco...