Upiec biszkopt na małej tortownicy według własnego przepisu.
Przekroic na pół.
Przygotowac krem karpatkowy 5minut(firmy delekta) lub zrobic dokładnie taki jak do karpatki.
Połową kremu wysmarowac pierwszy placek, przykryc drugim i rozsmarowac pozostały krem .Zetrzec na tarce o grubych oczkach trzy dojrzałe banany i wyłożyc na krem.
Posypac grubo startą gorzką czekoladą (około)1/3 tabliczki i do lodówki najlepiej jak
ciasto postoi kilka godzin ,ale naprawdę super jest na drugi dzień.
Gdyby ktoś potrzebował dobry przepis na biszkopt to podaję:
5 jaj
5 łyżek cukru pudru
5 łyżek mąki tortowej
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka soku z cytryny
Sposób wykonania:
Odzielic białka od żółtek,przesiac mąkę.Ubic białka na sztywną pianę ,dodac sok z cytryny i cukier puder nie przestając ubijac dodawac po jednym żółtku.Do tak przygotowanej masy dodawac po łyżce mąkę delikatnie mieszając (broń Boże mikserem )delikatnie łyżką.Masę wlac do małej tortownicy uprzednio wyłożoną papierem do piczenia.Piec w średni nagrzanym piekarniku 170-180 stopni około 40 minut.Ten przepis nie zawiera proszku do pieczenia ,ale wyrasta wspaniale.Polecam. Proszę tylko pamiętac ,że mąki nie można mieszac robotem.