Dobry wieczor HP,
naprawde tak dlugo mnie juz nie bylo? Chyba tak, bo troche zapomnialam jak sie pisze w HP. Labirynty+nastroje l-k=brak nastroju do pisania. O.K., proba mikrofonu.
Ide po wino, eee labirynty.
Znad Maasu, osobiste dzieki za bieszczadzkie anioly. Nieraz sie za takimi uganialam po poloninach i berdach (hi, hi). Niestety, anioly, wg mojego skromnego zdania, maja szanse przezycia tylko w Bieszczadach, niech wiec tam zostana i niech nie ciagnie ich w wielki swiat! A juz w Hameryce to takie anioly szansy nie maja, woz albo przewoz, jak mawia Grejs.
Sciana, no ucieszylam sie na te wszystkie teksty z tekstem. Greenw sobie w koncu na SV zarobi jak nic! Ja osobiscie biore sobie pana Tomka Waitsa. Lokalny patriotyzm. Pewnie, ze jak sie przygnebic to juz do dna. Ale glos zlamany jak porcelana to mi sie wcale nie podoba. Takie chrzeszczace skorupy. Auch! az uszy bola. Co innego to 'badziewo' Moje ulubione slowo dnia, hi, hi! Phi, Big Blue tez pamietam, fragmentami, reszte skonsultowalam z moim P. Al P. zapach kobiety, o wiele wiecej, zapach zycia, aaa!
Co Wy chcecie od tematu wybory?! ja tam sie chodze posmiac, gdy w HP nic sie nie dzieje, Wasza polka patriotka przez dwa male p.
Buty cowboyskie to juz sie w CA nosi od dwoch sezonow, ktos mowil, ze Azja numer uno, hi, hi!
Duska, mialam kiedys w rodzinie sytuacje szpitalna ktora o maly wlos nie zakonczyla sie tragicznie. A zdarzylo sie to w jednym z najbardziej renomowanych szpitali, tutaj w CA! Jezeli to moze byc jakas pociecha. Zrezygnowalismy z wytoczenia sprawy, dochodzac do wniosku, ze nie mamy na to energii i sily, ze szkoda zycia, ktore nadal trwalo wbrew pomylce szpitalnej. Powodzenia w dochodzeniu do siebie po przezyciach szpitalnych. Czy Ty troche za duzo nie tancujesz, przeciez masz odpoczywac!
MarysiuB. Ola niesamowicie piekna! Po wianku nic a nic nie widac. A Kangur z Twojego opisu tez niezly, On to wie jak napiecie rozladowac, hi, hi. Moj maz zostal niedawno oddelegowany przeze mnie na pierwsze przedkomunijne spotkanie rodzicow. Wielki blad z mojej strony. Odbyly sie na owym spotkaniu rozmaite dyskusje, o ktorych dowiedzialam sie pozniej od innych uczestnikow, bo P. milczal jak zaklety twierdzac, ze nic sie nie dzialo. Dyskusja niczym temat wyborow tu na forum, czyli zazarta. O tym kiedy jakie dzieci maja do komunii przystepowac. Wyrazny konflikt miedzy zwolennikami opcji-tylko dzieci szkolne i opcji dzieci szkolne pomieszane z dziecmi spoza szkoly uczeszczajacymi na lekcje religii.
MaSza, pozdrawiam, Ciebie i Twoje labirynty. Jutro melduj sie o mojej dziewiatej, zeby pozniej nie bylo, jak ja na Ciebie czekam, hi, hi.
Teremi, golab, caly, zdrowy i napojony czym trzeba. Dziekuje.
Przywoluje Magnolie, SOS.
Na zakonczenie pan Tomek Waits
He:
I fell into the ocean (trzeba bylo stac na brzegu)
When you became my wife (dawne czasy)
I risked it all against the sea (przeciez ja lepiej plywam)
To have a better life (lepsze, gorsze, wazne ze sie zyje)
Marie you're the wide blue sky (imona sie troche poplataly po winie 'ey?)
And men do foolish things (zgadza sie)
You turn kings into beggars (o co chodzi, o te buty cowboyskie, dzizyz!)
And beggars into kings (no dobra, nie gniewam sie)
Pretend that you owe me nothing (pleeease, pretend?)
And all the world is green (all the world is green)
Let's pretend we can bring back the old days again (hi, hi, acha, juz to widze)
And all the world is green (zdecydowanie)
She:
Let me lie about it all (klamstwem sie brzydze)
Call back yesterday(wspomnienia, tak?, nie?, to czego sie w koncu trzymamy?)
We lay down in a shady grove(uhm)
With the yellow buds of May(a dlaczego mamy czekac az do maja?)
Now the shadows are getting longer(mowilam ze jesien!)
Winter's moving in(taaa, zima w Kalifornii, nie ma sie co bac)
It is colder than I remember(to wciskaj ten sweter na siebie, no co jest!)
That it's ever been(czlowieku czy Ty wiesz co to jest polska zima?!)
Pretend that you owe me nothing(prosze bardzo)
And all the world is green(recycling wystawione)
Let's pretend we can bring back the old days again(foto album)
And all the world is green(podlac kwiaty)
She:
The face forgives the mirror(piekne, ale trudne)
The worm forgives the plow(tego taka pewna nie jestem)
The questions begs the answer(no wypadaloby)
Can you forgive me somehow(co to jest kompleks winy, czy co?)
Maybe when our story's over(may be)
We'll go where it's always spring(lubie wszystkie pory roku)
The band is playing our song again(a tych to sie troche nazbieralo)
And all the world is green(nie deptac stokrotek)
Pretend that you owe me nothing( po prostu powiedz aocochodzi?)
And all the world is green(w zielone zawsze wygrywam, pomidor)
Let's pretend we can bring back the old days again(sentymentalnie jakos sie zrobilo)
And all the world is green(juz ja sie o to zatroszcze)
He:
When the moon is yellow silver( no i prosze jest ksiezyc, hi, hi)
On the things that summer brings(nie wyglupiaj sie)
It's a love you'd kill for(aaaa)
And all the world is green(to juz bylo)
He is balancing a diamond(a to ciekawe, bransoletka, bo kolczyki to ja raczej nie)
On a blade of grass(w trawie mam szukac?)
The dew will settle on our grave(tylko nie grave)
When all the world is green(jest i bedzie)
Versja audio
http://www.npr.org/programs/asc/archive ... html#waits