Więc tak:
Kupujemy serek typy okrągły np. Turek, naturalny, ala pleśniowy, no wiecie-mientki.
Kupujemy żurawiny (najlepsze Rolnika)
Teraz (w domu już...), panierujemy tradycyjnie serek (jajo + buła)
Rozgrzać na patelni głęboki olej, i na małym ogniu smażymy ser. Oleju powinno być tak do połowy sera, potem siup na drugą stronę...
Podajemy złocisto brązowe, z dodatkiem obok żurawin.
A do tego KONIECZNIE trzeba zrobić SPECIAL ryż!!!
Podsmażyć surowy ryż na oliwie(oleju), po minutce będzie miał kolor karmelowy, wtedy zalewamy gotującą się wodą, tak 1:1, i dodajemy bulion kurowy.Mieszać, i na wolnym ogniu gotować.
W tym czasie roztopić masełko, i dodać do niego SZAFRAN, ko. dwie szczypty...
Jak ryż wsyśnie wszystko, dodać masełko z szafranem, pomieszać i podać obok serka...............
BOSKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Smacznego:)