Nostalgija napisał(a):Uwielbiam takie jedzenie. Szybkie, łatwe i mało do zmywania.
cuknię pokroić w sporą kostkę i wsypać na średnią patelnię z rozgrzaną oliwą
smażyć na sporym ogniu 5 min., sporo posolić i posypać ziołami prowansalskimi
dorzucić trochę wędliny, smażyć 5 min
dorzucić jakikolwiek makaron co został ''z kiedyś'', ewentualnie bułkę lub chleb pokrojony w kostkę
sporo popieprzyć, pomieszać
całość zalać ciastem omletowym /1 łyżeczka mąki rozmieszana 2 jajuszkami/, smażyć dalej 5 min na średnim ogniu, już nie mieszać oczywiście
całość odwrócić i drugą stronę dalej smażyć na małym ogniu pod przykrywką ok 10 min., placek ślicznie urośnie
wyłożyć placek na talerz, polać keczupu dużo, jeść
oczywiście zamiast cukinii może być co kto tam ma...ugotowana fasolka szparagowa, papryka, cebulka, brokuły, szparagi....a nawet ziemniaki co zostały z wczoraj