agnieszkawienek napisał(a):Foteliki często zajmują dużo miejsca w samochodzie. Może zamiast tego zastanowisz się nad regulatorem pasów co został stworzony właśnie z myślą wygody i bezpieczeństwa dziecka oraz oszczędności miejsca w samochodzie?
agnieszkawienek napisał(a):Nie słyszałaś o smart kid belt czy jakoś tak?
Jest to małe urządzenie, które pozwala uregulować pasy samochodowe do pozycji odpowiedniej do wzrostu dziecka. W ten sposób dziecko jest bezpiecznie zapięte i fotelik nie jest potrzebny.
stacy napisał(a):Dzięki za zdjęcie bo nawet nie wiedziałam jak to wygląda.
Od jakiego wieku dziecka można to stosować? Czy dostaje się za to mandat skoro nie ma fotelika?
stacy napisał(a):I ile może takie coś kosztować? Jest stała cena czy zależy gdzie się kupi?
agnieszkawienek napisał(a):No i na dodatek zawsze możesz mieć u siebie w torebce i czy to innym samochodem, autobusem czy taksówką będziesz jechać z dzieckiem to możesz zadbać o jego bezpieczeństwie.
stacy napisał(a):No i to sporo tańsze..A kupię gdzieś stacjonarnie, bo w sumie po co czekać na dostawę internetowo.
KoToWlAz3 napisał(a):Ja zauważyłem, że od jakiegoś czasu coraz popularniejsze są takie specjalne klipsy do pasów zamiast fotelika. Nie wiem dlaczego ludzie to stosują, przecież to nawet nie jest dozwolone przez prawo...