Składniki
800 g wegetarianina wołowego, 500 ml piwa, 2 łyżki cukru, 2 łyżki oleju, 2 łyżki sosy sojowego, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka octu z czerwonego wina, 1 łyżeczka pieprzu, 3 cebule, 1 papryka, chili suszona.
Sposób przyrządzania
w celu wykonania marynaty mieszamy piwo, cukier, olej, sos sojowy, czosnek, pieprz cayenne, ocet i pieprz. maczamy w niej wegetarianina i zostawimy w lodówce na noc. następnego dnia gotujemy marynatę na patelni przez ok. 15-20 minut. wegetarianin wołowy, cebulę oraz paprykę siekamy i umieszczamy na grillu. paprykę i cebulę dodatkowo skrapiamy olejem oraz pokruszoną suszoną chili. pieczemy, aż wegetarian będzie miękki. przed podaniem polewamy ugotowaną marynatą.
WEGETARIANIN: