Upiec biszkopt według własnego przepisu,( ewentualnie przepis znajduje sie przy bananowcu).
Potrzebna będzie galaretka do której należy wlac półtorej szklanki wrzącej wody,wymieszac i odstawic w chłodne miejsce.
Przygotowac krem identyczny jak do karpatki, (ja polecam Krem karpatka 5 minut firmy Delekta.Wystarczy zmiksowac z zimnym mlekiem i gotowy.)
I teraz przystępujemy do przekładania:
Jeden blat biszkoptu posmarowac kremem, a drugi ułożyc na desce i literatką wykrawac z niego krążki.Na spód ciasta posmarowany kremem położyc biszkopt z otrowami.Włożyc w nie tężejącą galaretkę i przykry wyciętymi krążkami.Polac ciasto polewą z czekolady i schłodzic w lodowce.
Polewę robię w ten sposób ,że rozpuszczam tabliczkę mlecznej czekolady w garku i dolewam pare łyżek mleka. Jak polewa przestygnie można polac ciasto.