przez Małgosia Sz Pt, 27.05.2005 09:41
Nie wiem co my tu bez Sciany zrobimy, ¦ciana pls zaglądaj jak najczęściej i pisz też, wczoraj wieczorem oglądałam po raz kolejny Spragnionych miłości i co? oczywiście myślałam o Tobie, ach ten internet:))
wczoraj po południu byłam też na cudnej wycieczce rowerowej, szkoda, że nie miałam aparatu, małe polskie wioski, pachnące bzy i intensywnie słodkie tawuły (?), skoszona trawa (to jest dopiero zapach!! no i wspomnienie dzieciństwa), powietrze ciepłe, takie już letnie, wijąca się wśród pól, łąk, lasów rzeka, oj ładnie w tej naszej ojczyźnie bywa czasami,
a dzisiaj rano zajrzałam do GW i załamka, po pierwsze Centrum Handlowe Arkadia zwyciężyło z pogodą i kościołem, tłumy ludzi robiących zakupy w Boze Ciało (w ponoć katolickim kraju), w Dzień Matki, w piękny słoneczny majowy dzień, kiedy to tej pory kiepsko było z pogodą,
a potem zobaczyłam recenzję koncertu Barbary Hendriks i się załamałam, oj ci krytycy, stawiać sopranistce zarzut, że jest sopranistką a nie Dianą Krall, no ludzie, a zespół zdaniem pana krytyka grał akademicko, jasne, to ulubione określenie naszych krytyków, Pianista Polańskiego też był akademicki dopóki nie dostał wszystkich nagród, potem nagle stał się wybitnym dziełem, dobrze, że Rzeczpospolita trzyma jakiś poziom,
Małgosiu M byłaś może na tym koncercie?
kończąc dla wszystkich Summertime Gershwina, które Hendricks wykonała mistrzowsko
Summertime,
And the livin' is easy
Fish are jumpin'
And the cotton is high
Your daddy's rich
And your mamma's good lookin'
So hush little baby
Don't you cry
One of these mornings
You're going to rise up singing
Then you'll spread your wings
And you'll take to the sky