przez GrejSowa Pt, 27.05.2005 23:46
¦ciana, oczywiście, witaj w klubie Nienormalnych. Członkostwo bezpłatne. Stanie w kolejkach i czekanie mam obcykane z czasów PRL-u; listy społeczne, stołeczki, całonocne czuwania pod sklepem. Spoko i bez nerw.
Co do Bogusia - to kapryśna jesteś jak cholera. Najpierw go chcesz, teraz nie. Ja już głupia jestem. Ale jak nie, to nie. Jeszcze będziesz prosić... Akcja poszukiwawcza odwołana.
A z tym badaniem, to robisz mnie w bambuko jak nic. O 13.46 + 1 h błędu statystycznego na tym forum=14.36 czasu polskiego + 7 godzin=21.36 pisałaś cyt."Jakas obca baba wbija mi igle w zyle.". "Wbija" to czas teraźniejszy. Tak pomyślałam i nawet się nie zdziwiłam, że ona Ci tę igłę wbija w żyłę w jednej ręce, a druką stukasz w kompa. Po pierwsze, że druga ręka sprawna, po drugie - w Azji, w każdym gabinecie zabiegowym, przy stoliczku pobrań jest komputer i inernet, do którego, jak do żyły, można się wbić. No i co Ty na to? Wytłumaczenia mogą być dwa: albo Ty, jako wprawna dziennikarka użyłaś czasu teraźniejszego do opisania zdarzenia minionego w celu nadania mu większej ekspresji, albo Ty kochana jesteś "u nasz", znaczy się w Polsce, gdzieś na Mazurach na ten przykład, w jakiejś wsi Azja, czy Korea, czy cóś.
Czy ja dobrze rozumiem, że Ty znikasz za 3 dni? A podanie o urlop złożyłaś? Jak Cię znam, to pewnie w kredensie złożyłaś i sądzisz, że sprawa załatwiona, tak?
Nie, no nerwy mi się naruszyły, idę po piwko, a konkretnie po "Dog in the fog", nowość taka u nasz, niezłe całkiem. A w podtytule ma "Will never fail to find his way". Czego i Tobie życzę, i wszystkim innym wyjeżdżającym stąd, a szczególnie powracającym.
OGÓLNE DOBRANOC WSZYSTKIM!!!