Wygrzebalam z pamieci, oczywiscie przepisy proste, a proporcje z reguly wedle uznania
Dip 1
2 lyzki majonezu
3 lyzki jogurtu naturalnego
przyprawa curry
- powinien byc zoltawy, troszke ostry w smaku, mozna dodac drobno posiekana cebulke
Dip 2 (szczypiorkowy)
Składniki na 4 porcje
• 150 ml maślanki
• 1 łyżka soku z cytryny
• 1 łyżeczka tartego chrzanu
• 1 pęczek szczypiorku
• biały pieprz
• sól
1. Maślankę wymieszać z sokiem cytrynowym i chrzanem.
2. Szczypiorek drobno posiekać, wrzucić do sosu.
3. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dip 3 czosnkowy
1 jogurt naturalny
pół główki czosnku,
1 świeża natka pietruszki,
2-3 łyżki majonezu,
sól, pieprz do smaku
Ząbki czosnku wyciskamy, kroimy na drobno natkę pietruszki, dodajemy jogurt i majonez, całości mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy na trochę do lodówki.